Dr. Colin Teleianu

Dr. Colin Teleianu

Am o pasiune dovedită pentru oameni și sănătate. Am absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București iar la bază sunt medic primar specialist în medicina de familie, cu o experiență de peste 15 ani. În toți acești ani de practică am studiat continuu și am rămas curios să descopăr ce-i face cu adevărat pe oameni să se însănătoșească. Pentru că iau foarte în serios investigarea și diagnosticarea fiecărui pacient, dincolo de simptomele evidente, mi-am format o viziune proprie care pune accentul pe întregul ansamblu de cauze, până la cele mai mici detalii.

Să vă spun cum a început totul. Am ales medicina din nevoia de a-mi satisface propria curiozitate. Îmi amintesc și acum acel moment din copilărie care m-a marcat. Bunicul meu a fost la rândul său medic. Într-o seară a sunat telefonul, iar eu am ridicat receptorul și am răspuns. Ironia face ca la acel moment vocea mea era similară cu a lui. La telefon era o pacienta de-a bunicului meu care a început să-mi spuna mie ce s-a întâmplat în urma primirii tratamentului. Eu am oprit-o și i-am spus "Două secunde, eu sunt nepotul, vi-l dau imediat pe bunicul". După ce a terminat convorbirea, reacția bunicului a fost "Vaaai, dar ce mă bucur". Asta a fost ceea ce pe mine m-a facut să fiu foarte curios și m-a atras astfel încât, în momentul în care am avut de ales între a face ASE-ul și Politehnica, eu am ales Medicina.
Dr. Colin Teleianu
Cred că orice decizie medicală trebuie sa fie bazată pe istoricul medical al fiecăruia, fiind conștienți de la alergii și tratamente curente, până la obiceuri și particularități individuale.

Dacă ai venit la mine ca pacient, nu voi avea pretenția la momentul întâlnirii noastre să treci printr-un consult. Va fi mai mult o discuție, ca eu sa imi pot face o idee despre tine, despre istoricul tău, iar asta se poate realiza foarte ușor și la distanță. Am un numar de persoane care-mi sunt pacienți, printre care și prieteni care locuiesc în alte țări și de multe ori mi se solicită opinia medicală cu privire la diversele probleme de sănătate cu care aceștia se confruntă. Îmi este ușor să explic și să ofer o soluție. Ceea ce ne-a învățat pandemia este că aproximativ jumătate dintre problemele de sănătate pot fi rezolvate la distanță. Daca problema se accentuează dupa prima noastra discutie, atunci va fi nevoie de un consult clinic. Iar daca nu este suficient un consult, vom face investigații mai amănunțite.
Dr. Colin Teleianu
Am analizele de sânge la zi și-ți recomand și ție să le faci anual, oricât de ciudat sună că repeți an de an acea listă de analize. Prin prisma calității tale de asigurat ai dreptul la un set anual de analize de sânge în mod gratuit. Este bine să le faci pentru că lista aceea poate suferi modificări sau dacă Doamne ferește, peste 5 ani de zile ar apărea o problemă de sănătate, este bine să ai un istoric, ca să ne facem o idee mai clară despre momentul declanșării acelei probleme.

Vindecarea este precum un sport de echipă. Tu ca om trebuie să rezonezi cu medicul cu care alegi să colaborezi pentru vindecare. Când ajungi la un medic vei simți dacă rezonezi cu acea persoană, dacă te poți deschide, dacă puteți comunica cu încredere. Asta ar trebui să simțim cu toții în momentul în care vorbim cu un medic.

Cu respect,
Dr. Colin Teleianu

Ia o decizie pentru sănătatea ta

Ia o decizie pentru sănătatea ta

Experiență profesională

 • Iun 2022 - prezent - Medic - Asociația Colegiul Pacienților - Consultații la domiciliu / telemedicina / consultant pe probleme de sănătate

 • Mai 2018 - prezent - Medic Centru de Permanenta -  Clinica Sfânta Maria

 • Sep 2016 - prezent - Medic Specialist Medicina de Familie - Clinica Sfânta Maria

 • Feb 2021 - Mai 2022 - Medic - Centre vaccinare Covid Primaria Sectorului 4

 • Oct 2020 - Sep 2021 - Medic Coordonator - Clinica Sfânta Maria

 • Mai 2016 - Mai 2020 -  Medic Ambulanță evenimente sportive și Consultații la Domiciliu - Medical Emergency Division

 • Apr 2015 - Mai 2019 - Medic echipă mobilă de noapte și cabinet medical social - SamuSocial din România

 • Apr 2015 - Nov 2018 -  Medic Ambulanță Consultații la Domiciliu - Centrul Medical Akces

 • Mar 2015 - Sep 2016 - Medic Îngrijiri la Domiciliu - LMM Homecare

 • Aug 2014 - Mar 2015 - Medic - Loxan Magnus Medical

 • Nov 2013 - Aug 2014 - Medic Rezident - GerontoLife Med

 • Feb 2010 - Feb 2013 - Medic Rezident - Spitalul Clinic De Urgenta "Sf. Pantelimon"

Proiecte

 •  Aug 2022 - prezent - Medic investigator în cadrul studiului ROCCAS II Bucuresti-Ilfov - Colaborare cu Asociația COPAC / Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr Carol Davila” - Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale

 • Nov 2020 - Mar 2021 - Studiu VeinStep - Medic investigator pentru studierea evoluției Bolii Venoase Cronice sub diverse variante de tratament

 • Sep 2015 - Feb 2016 - Crossroads București / Hamburg - Proiect de schimb de experiență inițiat de Diakonie Werk Hamburg în scopul îmbunătățirii serviciilor de asistență socială atât din România cât și din Germania și a dezvoltării de noi proiecte inițial între cele 2 țări, ulterior extinse la nivel european

 • Sep 2015 - Arbitru Concurs Prim Ajutor - jurizarea etapei de Triaj a concursului FACE (Firsta Aid Convention Europe) 2015 desfășurat în București.

Educație

 • 2003 - 2009 - Universitatea De Medicină și Farmacie "Carol Davila"

 • 1999 - 2003 - Colegiul Național "Matei Basarab"